Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık Tarifi
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık tarifi: Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarık için:
- 5 adet  patlıcan
- 250 gram  kıyma
- 1 adet  büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  yenibahar
- 1 çimdik  tarçın
- 2 yemek kaşığı  kuş üzümü
Domates sos için:
- 2 adet  büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  pul biber
Üzeri için:
- 2-3 dal  maydanoz
- 2 yemek kaşığı  dolmalık fıstık
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların üzerine birkaç delik açın, 200 derece fırında yumuşayana dek pişirin.
- İç harcı için az zeytinyağı ile kıymayı bir tavaya alın kavurun üzerine soğan ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. En son suda bekletilmiş kuş üzümü ekleyerek ocaktan alın.
- Ufak bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyerek 1-2 tıkırdatın.
- Fırın tepsisinin tabanını domates sos ile kaplayın üzerine Pişen patlıcanları alın ortadan yarın içerisini harçla doldurun. Domates sostan biraz da patlıcanların üzerine gezdirerek; 5-10 dakika daha fırınlayın.
- Dolmalık fıstıkları az zeytinyağında renk değiştirene dek kavurun. Fırından çıkardığınız patlıcanların üzerini dolmalık fıstık ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.