Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık Tarifi
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık tarifi: Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarık için:
- 5 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çimdik tarçın
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Domates sos için:
- 2 adet büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
- 2-3 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Kuş Üzümlü Fıstıklı Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların üzerine birkaç delik açın, 200 derece fırında yumuşayana dek pişirin.
- İç harcı için az zeytinyağı ile kıymayı bir tavaya alın kavurun üzerine soğan ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. En son suda bekletilmiş kuş üzümü ekleyerek ocaktan alın.
- Ufak bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırın, rendelenmiş domates ve baharatları ekleyerek 1-2 tıkırdatın.
- Fırın tepsisinin tabanını domates sos ile kaplayın üzerine Pişen patlıcanları alın ortadan yarın içerisini harçla doldurun. Domates sostan biraz da patlıcanların üzerine gezdirerek; 5-10 dakika daha fırınlayın.
- Dolmalık fıstıkları az zeytinyağında renk değiştirene dek kavurun. Fırından çıkardığınız patlıcanların üzerini dolmalık fıstık ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.