Kuruyemişli Ekmek Tarifi
Kuruyemişli Ekmek tarifi: Kuruyemişli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuruyemişli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kuruyemişli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Kuruyemişli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı yoğurma kabına alarak ılık su ile çözdürün.
- Maya ve su karışımına balı ve tuzu ekleyerek eritin.
- Yulaf unu ve tam buğday ununu karıştırarak, sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatarak bir saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak, ceviz, haşhaş ve kabak çekirdeğini ekleyin.
- Hamuru, yağladığınız baton kek kalıbına yerleştirerek şekil verin ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Ilıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.
Kuruyemişli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun güzelce kabarması için mayayı ılık suda çözdürmeniz ve oda sıcaklığında en az bir saat dinlendirmeniz gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra elleriniz hafifçe yağlayarak kolayca şekil verebilirsiniz.