Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet Tarifi
Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet tarifi: Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
- 3 adet kurutulmuş domates
- 8 adet kalamata zeytin
- 1 yemek kaşığı taze baharat karışımı (tarhun, maydanoz, nane, kekik)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için kaynar suda beklettikten sonra minik küpler halinde doğrayın.
- Kalamata zeytinleri çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince ince doğrayın. Tarhun, maydanoz, nane, kekik ve arzu ettiğiniz taze baharatları incecik kıyın.
- Doğranmış tüm malzemeleri zeytinyağı ile harmanladıktan sonra kuru domatesli ve zeytinli iç harcınız hazır.
- Yanmaz, yapışmaz bir omlet tavasını orta ateşte ısıtın. Oval bir kaseye aldığınız yumurtalar ve kremayı pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
- Sıcak tavaya tereyağını aktarın, yanmamasına özen gösterin. Tavaya aldığınız yumurta karışımını, bir spatula yardımıyla köşelerden ortaya doğru ittirerek hafifçe karıştırın. Altının sabitlenmesi için kısık ateşte pişirin.
- Omletin orta kısmı hafif nemli iken hazırladığınız kurutulmuş domatesli ve zeytinli harcı üzerine yayın. Omleti ocaktan alın. Önce bir tarafını daha sonra diğer tarafını üst üste gelecek şekilde katlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kurutulmuş Domatesli ve Zeytinli Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Omletin orta kısmının hafif nemli kalmasına özen gösterin.