Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy Tarifi

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy Tarifi

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy tarifi: Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet milföy hamuru
  • 100 gram kurutulmuş domates
  • 200 gram izmir tulumu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1/2 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy tarifi nasıl yapılır?

  • Mutfak tezgahına tek tek açtığınız milföy hamurlarını oda ısısında bekleterek, çözdürün.
  • İzmir tulum peynirini rendenin geniş kısmıyla rendeleyin. Kurutulmuş domatesleri iri parçalar halinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.
  • Rendelenmiş peynir ve kurutulmuş domatesten oluşacak iç harcı bir parça daha lezzetlendirmek için; kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, balsamik sirke, biberiye ve kekik ile harmanlayın.
  • Çözülen kare milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız harçtan bolca yerleştirin. Milföyleri dikdörtgen şeklini alacak şekilde, uzunlamasına kapatın.
  • Uç kısımlarını bastırarak sabitleyin arzuya göre bir pizza kesici yardımıyla şekil verin.
  • Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirdiğiniz puf puf milföyleri, sıcak olarak ikram edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kurutulmuş Domatesli, Tulum Peynirli Milföy tarifinin püf noktası nedir?

Milföy hamurları oda ısısında çözdürdükten sonra kullanın aksi takdirde katlama esnasında çatlama yapan hamurlar yeteri kadar kabarmayacaktır.Bir kere çözdürdüğünüz hamurları bir daha dondurmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025