Kurutulmuş Domatesli Ekmek Tarifi
Kurutulmuş Domatesli Ekmek tarifi: Kurutulmuş Domatesli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kurutulmuş Domatesli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kurutulmuş Domatesli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 250 ml. su
- 50 ml. zeytinyağı
- 20 gram yaş maya
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 50 gram kurutulmuş domates
- 1 çay kaşığı kekik
Kurutulmuş Domatesli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Kurutulmuş domatesi bir kasenin içine alın. Üzerine kaynar su dökün ve yumuşamasını bir köşeye alın.
- Derin bir kabın içine unu eleyin. Elediğiniz unu yaş maya ile iyice harmanlayın.
- Un ve maya karışımına su ve zeytinyağını ilave edin. Kekiği de ekleyin. Ardından hamur toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
- Yumuşaması için kenara ayırdığımız domates kuruları suyun içinden çıkarılır. Fazla suyu süzülür.
- Hamurun içine tuz ve kurutulmuş domates ilave edilerek biraz daha yoğrulur. Yumuşak kıvamlı bir hamur edilir.
- Hazırladığınız hamuru iki parçaya bölün. Bir kabın içinde iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
- İki katına çıkan hamurlarınıza şekil verin ve üzerine bıçak yardımıyla çizikler atın. Fırın tepsisine alın. Bu şekilde 10 dakika daha mayalandırın.
- 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra biraz bekletin ve afiyetle tüketin.
Kurutulmuş Domatesli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ekmek hamurunu mayalandırmadan pişirmeyin. Hamurunuzun ilk mayalanma ve şekil verildikten sonra ikinci mayalanma süresi oldukça önemli.