Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifi

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker Tarifi

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker tarifi: Kuru Yemişli Baharatlı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Yemişli Baharatlı Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket kraker (çubuk ya da halka)
  • 200 gram haşlanmış nohut
  • 200 gram yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Krakerleri küçük parçalar halinde kırın.
  • Haşlanmış nohut, kabuksuz yer fıstığı, tuz, toz kırmızı biber ve ayçiçek yağı ile harmanlayın.
  • Yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kuru yemişli kraker karışımını yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar fırınlayın.
  • Ilındıktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza edin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Kuru Yemişli Baharatlı Kraker tarifinin püf noktası nedir?

Haşlanmış nohutların kabuklarını, iki adet kağıt havlu arasında hafifçe ovalayarak çıkarttıktan sonra kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025