Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi: Kuru Üzümlü Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Kuru Üzümlü Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta sarısı
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 paket kabartma tozu
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için; yumurta sarıları, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına aldıktan sonra krema halini alana kadar karıştırın.
- Kurabiyelere kıvam ve gevreklik verecek Hindistan cevizini de kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar kattıktan sonra tüm malzemeler toparlanana kadar kurabiye hamurunu elinizle yoğurun.
- Sap kısımlarını ayıkladığınız kuru üzüm tanelerini hamura katıp, eşit olarak dağılmalarını sağlayın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız kurabiye hamurundan bir dondurma kaşığı ile şekil vererek aldığınız kurabiye hamurlarını fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Arzuya göre üzerlerine yumurta sarıp sürüp, Hindistan cevizi serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
İç harcına eklediğiniz rendelenmiş Hindistan cevizi kurabiyelerin daha gevrek olmasını sağlayacaktır.Vaktiniz varsa kurabiye hamurunu üzeri kapalı bir kapta, buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi için servis önerisi
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri içlerini çekmeleri için mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.