Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi: Kuru Üzümlü Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Üzümlü Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 adet kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 3,5 su bardağı un
Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuru üzümleri 2 ya da 3 parça olacakları şekilde doğrama tahtasının üzerinde doğrayalım.
- Hamur için oda ısısındaki margarini uygun bir kaba alalım. Bir yumurta sarısını üzeri için ayıralım, kalan bir yumurta beyazı ve bir tam yumurtayı yağın üzerine ekleyelim.
- Kuru üzüm ve ceviz hariç, diğer tüm malzemeleri kaba ekleyelim ve ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım. Un miktarı unun kalitesine göre değişiyor, gerekirse yarım bardak kadar daha un ekleyin.
- Son olarak yoğurduğumuz hamura ceviz içi ve üzümleri de ekleyelim, bir dakika kadar da bu şekilde yoğuralım.
- 4 eşit parçaya ayırdığımız hamurun her bir parçasını elimizle rulo şeklinde yuvarlayalım. Her bir ruloyu verev, yani baklava dilimi şeklinde keselim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığımız kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Çatalla çizikler atalım.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.