Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi

Kuru Üzümlü Kurabiye

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi

Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi: Kuru Üzümlü Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Üzümlü Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 adet kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3,5 su bardağı un

Kuru Üzümlü Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuru üzümleri 2 ya da 3 parça olacakları şekilde doğrama tahtasının üzerinde doğrayalım.
  • Hamur için oda ısısındaki margarini uygun bir kaba alalım. Bir yumurta sarısını üzeri için ayıralım, kalan bir yumurta beyazı ve bir tam yumurtayı yağın üzerine ekleyelim.
  • Kuru üzüm ve ceviz hariç, diğer tüm malzemeleri kaba ekleyelim ve ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım. Un miktarı unun kalitesine göre değişiyor, gerekirse yarım bardak kadar daha un ekleyin.
  • Son olarak yoğurduğumuz hamura ceviz içi ve üzümleri de ekleyelim, bir dakika kadar da bu şekilde yoğuralım.
  • 4 eşit parçaya ayırdığımız hamurun her bir parçasını elimizle rulo şeklinde yuvarlayalım. Her bir ruloyu verev, yani baklava dilimi şeklinde keselim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığımız kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Çatalla çizikler atalım.
  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025