Kuru Üzümlü Elmalı Turta Tarifi
Kuru Üzümlü Elmalı Turta tarifi: Kuru Üzümlü Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kuru Üzümlü Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram  tereyağı
 - 1 çay bardağı  sıvı yağ
 - 3 su bardağı  un
 - 1 su bardağı  nişasta
 - 1 tutam  tuz
 - 5 gram  kabartma tozu
 - 5 gram  vanilya
 - 5 yemek kaşığı  pudra şekeri
 - 1 adet  yumurta
 
İç harcı için:
- 3 adet  orta boy elma
 - 1 çay bardağı  kuru üzüm
 - 3 yemek kaşığı  esmer şeker
 - 1 tatlı kaşığı  toz tarçın
 
Kuru Üzümlü Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında olan tereyağını, yumurtayı ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırınız.
 - Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
 - Karıştırdığınız karışımın içerisine kontrol bir şekilde unu ve nişastayı ekleyip pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 - Hamurun 200 gramını ayırıp buzluğa, kalan yarısını da buzdolabına koyup 10 dakika dinlenmeye bırakın.
 - Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup içlerini temizleyin. Daha sonra ince ince küp küp doğrayıp bir tava içerisine alıp üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte pişirin.
 - Pişen elmaları ocaktan alıp içerisine kuru üzümü ve tarçını ekleyip karıştırın.
 - Dinlenen turta hamurunu dolaptan çıkartıp yağlanmış turta kalıbına eşit olacak şekilde kalıbı yayın ve bir çatalla delikler açın.
 - Üzerine hazırladığınız elmalı harcı ekleyip,buzlukta olan hamuru üzerine rendeleyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.