Kuru Üzümlü Elmalı Turta Tarifi
Kuru Üzümlü Elmalı Turta tarifi: Kuru Üzümlü Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Elmalı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kuru Üzümlü Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tutam tuz
- 5 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilya
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
İç harcı için:
- 3 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Kuru Üzümlü Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında olan tereyağını, yumurtayı ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırınız.
- Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Karıştırdığınız karışımın içerisine kontrol bir şekilde unu ve nişastayı ekleyip pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun 200 gramını ayırıp buzluğa, kalan yarısını da buzdolabına koyup 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup içlerini temizleyin. Daha sonra ince ince küp küp doğrayıp bir tava içerisine alıp üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte pişirin.
- Pişen elmaları ocaktan alıp içerisine kuru üzümü ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Dinlenen turta hamurunu dolaptan çıkartıp yağlanmış turta kalıbına eşit olacak şekilde kalıbı yayın ve bir çatalla delikler açın.
- Üzerine hazırladığınız elmalı harcı ekleyip,buzlukta olan hamuru üzerine rendeleyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.