Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi Tarifi

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi Tarifi

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi tarifi: Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yuvarlak köy ekmeği
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Fırın kabını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 8 yemek kaşığı akçaağaç şurubu

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi tarifi nasıl yapılır?

  • İçi tok durumda olan köy ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alın. Ekmek içini iri küpler halinde doğrayın.
  • Yumurtaları derin bir kaba alın. Süt, toz şeker, vanilya, tarçın ve rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesi ile çırpın.
  • Ekmek küpleri ve kuru üzümü sıvı harca katın, tüm malzemeyi harmanlayın. Sosu içine çekmeleri için karışımı 30 dakika kadar bekletin.
  • Fırın kabını tereyağı ile yağlayın, üzerine esmer şeker serpiştirin. Fırını 180 derecede ısıtın.
  • İçini çeken tatlı karışımını fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış fırında aralarda kontrol ederek 40 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız tatlıyı, soğuduktan sonra dilimleyin. Akçaağaç şurubu ve arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin. Ekmekten bir tatlınız oldu, sevdiklerinizle paylaşın.

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi tarifinin püf noktası nedir?

Tatlının hafif karamelize olması ve lezzetinin artması için fırın kabının tabanına esmer şeker serpiyoruz, bu sırrımız olsun.Sıvı harcını tam olarak içine çekmesi için ekmek küplerinin çok fazla bayat olmaması gerekiyor.

Kuru Üzümlü Ekmek Pudingi tarifi için servis önerisi

Servisi esnasında tatlının üzerine bal ya da pekmez gezdirebilir, dondurma ile ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025