Kuru Üzüm Hoşafı Tarifi
Kuru Üzüm Hoşafı tarifi: Kuru Üzüm Hoşafı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Üzüm Hoşafı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Üzüm Hoşafı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı üzüm (çekirdeksiz)
- 3 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1/2 çay bardağı toz şeker
Kuru Üzüm Hoşafı tarifi nasıl yapılır?
- Kuru üzümleri bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz.
- Bu şekilde 10 dakika suda bekletiyoruz.
- Sonra üzümleri süzüp bir tencereye alıyoruz.
- Suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp toz şekeri ilave ediyoruz.
- Bu şekilde 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp içine karanfili atıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca karanfili içinden çıkarıp soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.