Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi: Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase kuru patlıcan
- 1/2 kase kurutulmuş biber
- 1/2 kase kuru domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su
Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Kuru patlıcanları ufak bir tencereye alıp hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Kuru biber ve kuru domatesleri bir kaseye alıp sıcak suda yumuşayana kadar bekletiyoruz.
- Soğanı yemeklik doğruyoruz. Yumuşayan kuru domates ve biberi küçültüyoruz.
- Pilav tenceresine yağı ve soğanı alıp soğan pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Tencereye haşlanmış patlıcanları, rendelediğimiz sarımsağı, ufalttığımız kuru domates ve biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha pişiriyoruz.
- Son olarak tencereye bulguru, suyu, tuz ve pul biberi katıp, kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yoğurtla servis edebilirsiniz.