Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 1,5 fincan baldo pirinç
  • 2 adet soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları 10-15 dakika kaynayan suda haşlayalım. (yırtılacak kadar yumuşamasına dikkat edin.)
  • Ardından tüm harçları iyice karıştırın ve patlıcanların içine pay edin.(çok dolmasın içi)
  • Ağız kısmını 2 taraftan bastırarak kapatın.
  • Tencereye bir birinin üzerine gelecek şekilde hafif yayılarak dizilir.
  • 1,5 pirinç ölçüsü kabı ile su eklenir.
  • Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir ve pişirmeye alınır.
  • İster soğuk olarak ister ılık tüketin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025