Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet kuru patlıcan
- 1,5 fincan baldo pirinç
- 2 adet soğan
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tuz
Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları 10-15 dakika kaynayan suda haşlayalım. (yırtılacak kadar yumuşamasına dikkat edin.)
- Ardından tüm harçları iyice karıştırın ve patlıcanların içine pay edin.(çok dolmasın içi)
- Ağız kısmını 2 taraftan bastırarak kapatın.
- Tencereye bir birinin üzerine gelecek şekilde hafif yayılarak dizilir.
- 1,5 pirinç ölçüsü kabı ile su eklenir.
- Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir ve pişirmeye alınır.
- İster soğuk olarak ister ılık tüketin. Afiyet olsun.