Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 tutam isot
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Önce kuru patlıcanları sıcak kaynar suda 5 dakika kadar yumuşayıncaya dek haşlayın ve süzün.
- Eğer biber de kullanacaksanız ayrı ayrı haşlamakta fayda var.
- Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın. Soğanları da ekleyerek güzelce kavurun.
- Sarımsakları da minik minik doğrayın kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek güzelce kavurun.
- Pirinci güzelce yıkayın süzün. Bir karıştırma kabına alın. Üzerine kavurarak hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyin. Baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız harçla 1 parmak boşluk kalacak şekilde kuru patlıcan ve biberlerinizi doldurun ve ağzını kapatın. Tencereye verev şekilde dizin.
- Üzerine sıcak su ve nar ekşisini ekleyin. Biraz daha tuz gezdirin.
- Üzerlerine ağırlık olabilecek bir tabak yerleştirin.
- Kaynayana dek orta-yüksek ateşte sonrasında kısık-orta ateşe alarak yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Afiyet olsun.