Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nane
  • 1 tutam isot
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Önce kuru patlıcanları sıcak kaynar suda 5 dakika kadar yumuşayıncaya dek haşlayın ve süzün.
  • Eğer biber de kullanacaksanız ayrı ayrı haşlamakta fayda var.
  • Soğanları küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın. Soğanları da ekleyerek güzelce kavurun.
  • Sarımsakları da minik minik doğrayın kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek güzelce kavurun.
  • Pirinci güzelce yıkayın süzün. Bir karıştırma kabına alın. Üzerine kavurarak hazırladığınız soğanlı karışımı ekleyin. Baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız harçla 1 parmak boşluk kalacak şekilde kuru patlıcan ve biberlerinizi doldurun ve ağzını kapatın. Tencereye verev şekilde dizin.
  • Üzerine sıcak su ve nar ekşisini ekleyin. Biraz daha tuz gezdirin.
  • Üzerlerine ağırlık olabilecek bir tabak yerleştirin.
  • Kaynayana dek orta-yüksek ateşte sonrasında kısık-orta ateşe alarak yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025