Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar Tarifi

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar Tarifi

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifi: Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu (yoksa bal kullanılabilir)
  • 1/3 su bardağı kuru yemiş
  • 1/3 su bardağı kuru üzüm
  • 1/3 su bardağı kuru kayısı
  • 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi (veya ayçiçeği çekirdeği içi)

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
  • Yulafları, çekirdekleri ve kuru yemişleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kavurun.
  • Akçaağaç şurubu ve Hindistan cevizi yağını küçük bir sos tenceresine alıp yağ eriyene kadar orta ateşte ısıtın.
  • Kuru meyveleri ve kavurduğunuz yulaf karışımını bir kasede karıştırın.
  • Isıttığınız Hindistan cevizi yağı ve akçaağaç şurubu karışımını yulaflı kuru meyveli karışıma ekleyip kuru yulaf tanesi kalmayana kadar karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm x 23 cm bir kare kalıba alıp üzerine bir kat yağlı kağıt serip üzerine iyice bastırın. (Üzerine bir ağırlık da koyabilirsiniz.)
  • Buzdolabında en az 4-5 saat, tercihe gece boyu bekletin, 8 parçaya bölüp tüketin.

Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifinin püf noktası nedir?

Vegan beslenmiyorsanız, akçaağaç şurubunu bal ile, hindistan cevizi yağını da tereyağ ile değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025