Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar Tarifi
Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifi: Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı
- 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu (yoksa bal kullanılabilir)
- 1/3 su bardağı kuru yemiş
- 1/3 su bardağı kuru üzüm
- 1/3 su bardağı kuru kayısı
- 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi (veya ayçiçeği çekirdeği içi)
Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
- Yulafları, çekirdekleri ve kuru yemişleri yağlı kağıt serili tepsiye alıp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kavurun.
- Akçaağaç şurubu ve Hindistan cevizi yağını küçük bir sos tenceresine alıp yağ eriyene kadar orta ateşte ısıtın.
- Kuru meyveleri ve kavurduğunuz yulaf karışımını bir kasede karıştırın.
- Isıttığınız Hindistan cevizi yağı ve akçaağaç şurubu karışımını yulaflı kuru meyveli karışıma ekleyip kuru yulaf tanesi kalmayana kadar karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm x 23 cm bir kare kalıba alıp üzerine bir kat yağlı kağıt serip üzerine iyice bastırın. (Üzerine bir ağırlık da koyabilirsiniz.)
- Buzdolabında en az 4-5 saat, tercihe gece boyu bekletin, 8 parçaya bölüp tüketin.
Kuru Meyveli Yulaf Vegan Bar tarifinin püf noktası nedir?
Vegan beslenmiyorsanız, akçaağaç şurubunu bal ile, hindistan cevizi yağını da tereyağ ile değiştirebilirsiniz.