Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep Tarifi

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep Tarifi

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep tarifi: Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/4 silme çay kaşığı tuz
  • 1/4 silme çay kaşığı karabiber

İçi İçin:

  • 125 gram labne peyniri
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kahve fincanı kuru meyve karışımı (kayısı, üzüm, kızılcık, yaban mersini)
  • 1/4 silme çay kaşığı tuz

Servisi İçin:

  • 1 yemek kaşığı vişne reçeli
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Krep hamurunu hazırlamak için; süt, yumurta, un, toz şeker, tuz ve karabiberi derin bir karıştırma kabına aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak, pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Krebin iç harcı için; labne peyniri, küp şeklinde doğranmış kuru meyve karışımı, toz şeker ve tuzu krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz krep karışımından küçük bir kepçeye doldurun (25- 30 gram). Krep harcını yavaşça tavaya aktarın ve tavayı kaplaması için yayın.
  • Kısık ateşte, renk almadan arkalı önlü ters çevirerek her iki yönünü 2 dakika kızartın. Pişen krepleri, oda sıcaklığında 2- 3 dakika kadar dinlendirin.
  • Her bir krepten 8 adet üçgen parça çıkartın. Arka kısımlarını bıçak ya da kalıp yardımıyla düzeltin. Hazırladığınız krep parçalarını bir kat krep, bir kat krema karışımı olacak şekilde piramit şeklinde üst üste yerleştirin.
  • Vişne reçeli ve pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep tarifinin püf noktası nedir?

Krep hamurunu hazırladıktan sonra oda sıcaklığında 10- 15 dakika kadar bekletin.Krepleri dağıtmadan çevirmek için, geniş bir balık spatulası kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025