Kuru Meyveli Kurabiye Tarifi
Kuru Meyveli Kurabiye tarifi: Kuru Meyveli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Kuru Meyveli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 kase kuru meyve parçaları (yumuşaması için sıcak suda 1
- 2,5+1/4 su bardağı un
Royal icing için:
- 1 adet yumurta akı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı renkli jel gıda boyası
Kuru Meyveli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Kurabiyelerin süslemesinde kullanacağınız royal icing için; yumurta akı, pudra şekeri ve renkli jel gıda boyasını iyice katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın. Üzerini streç filmle sardıktan sonra donması için buzdolabına kaldırın.
- Kurabiye hamuru için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, ayçiçek yağı, pudra şekeri ve vanilyayı çırpın.
- Yavaş yavaş elenmiş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. En son kuru meyve parçalarını ekleyin.
- Hamurdan bezeler yapın, her bezeye rulo şeklini verip verev şeklinde kesin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra hazırladığınız royal icing ile üzerlerini süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Kuru Meyveli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tarifte kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.'dir.Kurabiyelerin adet sayısı hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.Kurabiyeleri, üzeri pembeleşene kadar pişirmeye dikkat edin. Kullandığınız fırın ve tipine göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.