Kuru Meyveli Kek Tarifi
Kuru Meyveli Kek tarifi: Kuru Meyveli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kuru Meyveli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı kuru meyve karışımı (küp şeklinde doğranmış incir,
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürt
Kek kalıbını yağlamak için:
Kuru Meyveli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları, bir mikser yardımıyla beyaza çalan bir renk alıp toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağı, suyu süzülmüş yoğurt ve oda ısısında bekletilmiş tereyağı kattığınız kek harcını homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve limon suyuyla karıştırdığınız kabartma tozunu katıp kek harcını kıvam alana kadar kısa bir süre daha karıştırın.
- Son olarak; doğranmış kuru meyve parçacıklarını az miktarda unla harmanladıktan sonra ilave edip bir spatula yardımıyla kek harcına karışmasını sağlayın.
- Tereyağıyla yağladığınız kek kalıbına harcı döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Puf gibi kabarıp, orta kısmı çatlayan keki, kapağı kapalı fırında kısa bir süre dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın.
- Dilimlediğiniz keki sıcak bir fincan çay eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Kuru Meyveli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek yapımında kullandığınız tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.Keke hafif bir ıslaklık ve aroma katacak kuru meyveleri, pişme esnasında dibe çöküp kek kalıbının tabanına yapışmamaları için 1 yemek kaşığı unla harmanlayıp, fazla ununu eledikten sonra harca ekleyin ve çok fazla karıştırmayın.