Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Meyveli Hoşaf Tarifi

Kuru Meyveli Hoşaf

Kuru Meyveli Hoşaf Tarifi

Kuru Meyveli Hoşaf tarifi: Kuru Meyveli Hoşaf için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Hoşaf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Meyveli Hoşaf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 litre su
  • 28 adet kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm

Kuru Meyveli Hoşaf tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tencereye 3 litre suyu alın, ocağı yüksek ateşte açın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bu sırada kuru sarı kayısıları ve kuru üzümü bir kaba alın. Üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su koyun.
  • Tenceredeki su kaynamaya yaklaşınca suda beklettiğiniz kuru sarı kayısıları alın ve teker teker küçük kare olacak şekilde doğrayın.
  • Doğrama işlemi tamamlanınca kuru üzümleri süzün.
  • Kaynayan suyun içerisine doğradığınız kuru sarı kayısıları ve kuru üzümleri ekleyin ve biraz karıştırın.
  • Tencerenin altını orta ateşte açın, kapağını kapatın. 3 dakika kaynatın.
  • Altını kısın, biraz karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte 8 dakika daha hafif kaynayan hoşafın altını kapatıp ocaktan alın.
  • Biraz karıştırın. Oda ısısına gelince ister hemen tüketin, ister buzdolabına kaldırıp soğuk tüketin. Afiyet olsun.

Kuru Meyveli Hoşaf tarifinin püf noktası nedir?

İsterseniz şeker ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025