Kuru Meyveli Hoşaf Tarifi
Kuru Meyveli Hoşaf tarifi: Kuru Meyveli Hoşaf için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Hoşaf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 bardak
Kuru Meyveli Hoşaf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 litre su
- 28 adet kuru kayısı
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
Kuru Meyveli Hoşaf tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tencereye 3 litre suyu alın, ocağı yüksek ateşte açın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bu sırada kuru sarı kayısıları ve kuru üzümü bir kaba alın. Üzerlerini 3 parmak geçecek şekilde su koyun.
- Tenceredeki su kaynamaya yaklaşınca suda beklettiğiniz kuru sarı kayısıları alın ve teker teker küçük kare olacak şekilde doğrayın.
- Doğrama işlemi tamamlanınca kuru üzümleri süzün.
- Kaynayan suyun içerisine doğradığınız kuru sarı kayısıları ve kuru üzümleri ekleyin ve biraz karıştırın.
- Tencerenin altını orta ateşte açın, kapağını kapatın. 3 dakika kaynatın.
- Altını kısın, biraz karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte 8 dakika daha hafif kaynayan hoşafın altını kapatıp ocaktan alın.
- Biraz karıştırın. Oda ısısına gelince ister hemen tüketin, ister buzdolabına kaldırıp soğuk tüketin. Afiyet olsun.
Kuru Meyveli Hoşaf tarifinin püf noktası nedir?
İsterseniz şeker ekleyebilirsiniz.