Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Meyveli Ekmek Tarifi

Kuru Meyveli Ekmek

Kuru Meyveli Ekmek Tarifi

Kuru Meyveli Ekmek tarifi: Kuru Meyveli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Meyveli Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Meyveli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 15 adet kuru kayısı
  • 5 adet incir
  • 50 gram ceviz içi

Kuru Meyveli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, su, şeker, tuz ve mayayı karıştırıp mayanın erimesini sağlayalım.
  • Yavaş yavaş unu dökerek ele yapışmayacak kıvam olana kadar hamuru yoğuralım.
  • Hazırladığımız hamuru yaklaşık 1 saat kadar ağzı kapalı ve sıcak bir yerde bekletelim.
  • İncir, kayısı ve cevizi küçük küçük doğrayalım.
  • Mayalanmış olan hamurumuza doğradığımız malzemeleri ekleyip istediğimiz gibi şekillendirelim.
  • Fırın tepsimize yanmaz kağıt serdikten sonra şekil verdiğimiz hamurlarımızı yerleştirip, üzerilerine bıçakla ufak çizgi keselim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Kuru Meyveli Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021