Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Mayalı Poğaça Tarifi

Kuru Mayalı Poğaça

Kuru Mayalı Poğaça Tarifi

Kuru Mayalı Poğaça tarifi: Kuru Mayalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Mayalı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Mayalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 kase susam

Kuru Mayalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
  • Maya ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından tuzu da ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
  • Unu ise azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un miktarını kendinize göre ayarların, ortalama 6-7 bardak yeterli olacaktır.
  • Elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine streç film ile kapadıktan sonra bir kenara alarak 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
  • Mayaladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve ister elinizle yuvarlayarak, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Hepsini bu şekilde dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra fırına verin.
  • 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra sevdiklerinizle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025