Kuru Mayalı Poğaça Tarifi
Kuru Mayalı Poğaça tarifi: Kuru Mayalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Mayalı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kuru Mayalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 6 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 kase susam
Kuru Mayalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
- Maya ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Ardından tuzu da ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
- Unu ise azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un miktarını kendinize göre ayarların, ortalama 6-7 bardak yeterli olacaktır.
- Elde ettiğiniz kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine streç film ile kapadıktan sonra bir kenara alarak 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
- Mayaladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve ister elinizle yuvarlayarak, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Hepsini bu şekilde dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serptikten sonra fırına verin.
- 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra sevdiklerinizle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.