Kuru Köfte Tarifi
Kuru Köfte tarifi: Kuru Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Köfte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kuru Köfte İçin:
- 500 gram yağlı dana kıyma
- 1/2 su bardağı galeta (ya da bayat ekmek içi)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
Kuru Köfte tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyun ve soğanı incecik, minik küpler halinde doğrayın.
- Derin bir kabın içine galeta ununu, soğanı, rendelenmiş sarımsağı, kıyma, zeytinyağı, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin
- Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar güzelce yoğurun. Üzerini streçleyerek buzdolabında en az 30 dakik dinlendirin.
- Yoğurduğunuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzunlamasına şekiller vererek yuvarlayın.
- Tavanın içerisine sıvı yağı aktarın ve kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü kızartın.
- Kağıt havlu sarılı bir tabağın üzerine alın ve fazla yağlarından süzdürün.
- Ardından tabaklara servis edin. Afiyet olsun!
Kuru Köfte tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurma aşamasının uzunluğu, malzemelerin birbirleriyle tam anlamıyla bütünleşmesi köftenin pişirken dağılmasını önleyecektir.
Kuru Köfte tarifi için servis önerisi
Yanına patates kızartması ya da pilavla servis edebilirsiniz.