Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı

Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi: Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 4 adet kuru kayısı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su

Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce soğan ve sarımsağı ufak doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Sıcak suyla yıkadığımız pirinçleri de ekleyip üzerine tuz, karabiber, kimyon ve zerdeçalı ekleyip karıştıyoruz.
  • Ufak doğradığımız kuru kayısıları da ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyip altını kısıyoruz. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakıyoruz. Demlenince servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025