Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi: Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 4 adet kuru kayısı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
Kuru Kayısılı ve Zerdeçallı Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Önce soğan ve sarımsağı ufak doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Sıcak suyla yıkadığımız pirinçleri de ekleyip üzerine tuz, karabiber, kimyon ve zerdeçalı ekleyip karıştıyoruz.
- Ufak doğradığımız kuru kayısıları da ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyip altını kısıyoruz. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakıyoruz. Demlenince servis ediyoruz. Afiyetler olsun!