Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi
Kuru Kayısı Kompostosu tarifi: Kuru Kayısı Kompostosu için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Kayısı Kompostosu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Kuru Kayısı Kompostosu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuru kayısı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Kuru Kayısı Kompostosu tarifi nasıl yapılır?
- Zedesiz ve iri taneli kuru kayısıları bol suda yıkayın. Arzuya göre iki eşit parçaya bölün ya da bütün olarak bırakın.
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
- Çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra kuru kayısı parçalarıyla birlikte servis edin.
Kuru Kayısı Kompostosu tarifinin püf noktası nedir?
Kuru meyvelerin dağılmaması için kompostoyu kısık ateşte kaynatın.
Kuru Kayısı Kompostosu tarifi için servis önerisi
Komposto suyunu başlı başına soğuk ve buzlu bir içecek olarak tüketebilirsiniz.