Kuru İncir Dolması Tarifi
Kuru İncir Dolması tarifi: Kuru İncir Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru İncir Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru İncir Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuru incir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 100 gram pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 su bardağı su
Kuru İncir Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı ve zeytinyağını koyun ve ısıtın. Doğradığınız soğanları tencereye aktarın ve kavurun. Kavrulan soğanların üzerine çam fıstığını ilave edip kavurmaya devam edin.
- Pirinci yıkayın ve süzdürün. Kavurduğunuz soğan ve fıstığın üzerine pirinçleri de ekleyip kavurma işlemine devam edin. Baharatları pirincin üzerine ilave edin. Son olarak suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kuru incirlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve incirler biraz yumuşayınca süzün.
- İncirlerin alt kısmını bıçak yardımıyla açın ve çay kaşığı yardımıyla içlerini dolma iç harcıyla doldurun.
- Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.