Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek Tarifi

Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek

Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek Tarifi

Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek tarifi: Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kırmızı soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı taze biberiye (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (sert bir peynir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 190 dereceye ısıtın.
  • Kızmış tavaya sıvı yağı, kırmızı soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Tavanızı ocaktan almadan önce kullanacaksanız ince doğradığınız taze biberiyeyi de ekleyip 1 dakika daha kavurun ve tavayı ocaktan alın.
  • Haşlanmış fasülyenizi bir kaseye alıp bir çatalla hafifçe ezin. Kavrulmuş soğan ve sarımsak dahil bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Yoğun bir kurabiye hamuru gibi bir kıvam alması lazım, eğer hamurunuz daha yumuşaksa kontrollü bir şekilde un ekleyebilirsiniz.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt veya silikon pişirme matı serin. Üzerini hafifçe yağlayın.
  • 6-8 parçaya ayırdığınız hamuru tepsiye alın ve 1 cm kalınlıkta olacak şekilde üzerini düzleştirin.
  • Fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025