Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek Tarifi
Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek tarifi: Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet orta boy
Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kırmızı soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 çay kaşığı taze biberiye (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (sert bir peynir)
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Kuru Fasulyeli Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 190 dereceye ısıtın.
- Kızmış tavaya sıvı yağı, kırmızı soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Tavanızı ocaktan almadan önce kullanacaksanız ince doğradığınız taze biberiyeyi de ekleyip 1 dakika daha kavurun ve tavayı ocaktan alın.
- Haşlanmış fasülyenizi bir kaseye alıp bir çatalla hafifçe ezin. Kavrulmuş soğan ve sarımsak dahil bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Yoğun bir kurabiye hamuru gibi bir kıvam alması lazım, eğer hamurunuz daha yumuşaksa kontrollü bir şekilde un ekleyebilirsiniz.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt veya silikon pişirme matı serin. Üzerini hafifçe yağlayın.
- 6-8 parçaya ayırdığınız hamuru tepsiye alın ve 1 cm kalınlıkta olacak şekilde üzerini düzleştirin.
- Fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.