Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Fasulye Pilaki Tarifi

Kuru Fasulye Pilaki

Kuru Fasulye Pilaki Tarifi

Kuru Fasulye Pilaki tarifi: Kuru Fasulye Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulye Pilaki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Fasulye Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam dereotu

Kuru Fasulye Pilaki tarifi nasıl yapılır?

  • 1 gece önceden suda bekletilen kuru fasulyeleri süzdükten sonra fasulyeleri tekrar yıkıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra 10-15 dk kadar diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  • Piyazlık doğranmış soğanları tencerede zeytinyağında kavuruyoruz. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Ardından kuru fasulyye  rendelenmiş domates ve sarımsakları da ekleyip karıştırıyoruz. Toz şeker ve tuz ekleyip üzerine sıcak suyu da ekleyerek ağır ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine limon suyu gezdiriyor ve dereotu serpip servis ediyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025