Kuru Fasulye Pilaki Tarifi
Kuru Fasulye Pilaki tarifi: Kuru Fasulye Pilaki için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulye Pilaki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kuru Fasulye Pilaki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam dereotu
Kuru Fasulye Pilaki tarifi nasıl yapılır?
- 1 gece önceden suda bekletilen kuru fasulyeleri süzdükten sonra fasulyeleri tekrar yıkıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyduktan sonra 10-15 dk kadar diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Piyazlık doğranmış soğanları tencerede zeytinyağında kavuruyoruz. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından kuru fasulyye rendelenmiş domates ve sarımsakları da ekleyip karıştırıyoruz. Toz şeker ve tuz ekleyip üzerine sıcak suyu da ekleyerek ağır ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine limon suyu gezdiriyor ve dereotu serpip servis ediyoruz.