Kuru Fasulye Tarifi
Kuru Fasulye tarifi: Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 150 mililitre zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulyemizi yıkayıp ılık su ile 2 saat ıslatıyoruz. Islanıp şişen fasulyelerimizi süzüp bir tencereye alıyoruz ve üzerine kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz.
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip haşlamaya alıyoruz.
- Başka bir tavada zeytinyağı ve salçamızı kavurup iyice yumuşayıp haşlanan fasulyemizin üzerine döküyoruz ve 10 dakika daha bu şekilde kaynatıp altını kapatıyoruz.
Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Soğanlar eriyip özleşiyor ve lezzetini tamamen yemeğe bırakıyor. Yapımı hem daha keyifli hem de daha lezzetli. Bu pişirme tekniğini tüm bakliyat ürünlerinde kullanabilirsiniz.