Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye tarifi: Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 150 mililitre zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru fasulyemizi yıkayıp ılık su ile 2 saat ıslatıyoruz. Islanıp şişen fasulyelerimizi süzüp bir tencereye alıyoruz ve üzerine kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip haşlamaya alıyoruz.
  • Başka bir tavada zeytinyağı ve salçamızı kavurup iyice yumuşayıp haşlanan fasulyemizin üzerine döküyoruz ve 10 dakika daha bu şekilde kaynatıp altını kapatıyoruz.

Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Soğanlar eriyip özleşiyor ve lezzetini tamamen yemeğe bırakıyor. Yapımı hem daha keyifli hem de daha lezzetli. Bu pişirme tekniğini tüm bakliyat ürünlerinde kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025