Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Etli Humus Tarifi

Kuru Etli Humus

Kuru Etli Humus Tarifi

Kuru Etli Humus tarifi: Kuru Etli Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Etli Humus nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Etli Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram nohut unu
  • 750 ml. kaynar su
  • 10 gram ezilmiş sarımsak
  • 200 ml. zeytinyağı
  • 195 gram tahin
  • 100 ml. limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Servisi için:

  • 50 gram dilimlenmiş kuru et
  • 50 ml. zeytinyağı
  • 1 adet çubuk turşusu
  • 2 adet çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 adet cherry domates (arzuya göre kırmızı ve sarı renkli
  • 1 dal maydanoz

Kuru Etli Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Nohut ununu derin bir tencerede kokusu çıkana kadar kavurun. Karıştırarak kaynar suyu ekleyin.
  • Hamur kıvamına gelen karışımı kenara alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz, kimyon ve kırmızı tatlı toz biberi katıp mutfak robotunda karıştırın.
  • Oda sıcaklığında suyu yavaş yavaş ekleyip 10-15 dakika kadar karıştırıp kenara alın.
  • Malzeme oranlarını isteğiniz doğrultusunda ayarlayabileceğiniz dilimlenmiş kuru et, dolmalık fıstık, zeytinyağı, dilimlenmiş siyah zeytin, Çubuk turşusu, renkli cherry domates dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin.

Kuru Etli Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohut ununu kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya özen gösterin. Kaynar su ilavesiyle macun kıvamına getirdikten sonra diğer malzemeleri katıp uzun süre karıştırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025