Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa tarifi: Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2-3 sap pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 6-7 adet kuru erik
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 avuç pirinç
Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını yayvan bir tencereye alın içerisine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine verev şekilde kesilmiş havuç ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Yine verev şekilde kesilmiş pırasaları ekleyin. Tuz ve şekeri ilave edin. 1 portakalın suyunu sıkarak ekleyin. Yıkadığınız kuru erikleri ve pirinci ekleyin.
- Dilerseniz hiç su eklemeden kısık ateşte kontrollü bir şekilde(gerekirse ekleyerek) ya da pırasanın yüzeyini kaplayacak şekilde çok az su ekleyerek sebzeler güzelce yumuşayana dek pişirin.
- Ayrı bir küçük tavada dolmalık fıstıkları renk değiştirene dek başından ayrılmadan kavurun. (Hızlıca kavruluyor , dikkat yanmasınlar!)
- Pişip ılınan zeytinyağlınızın üzerine güzel bir sızma zeytinyağı ve kavrulmuş fıstıkları ekleyerek servis edin.
Kuru Erikli Zeytinyağlı Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizin daha parlak bir görünümde olmasını isterseniz tencere boyutunda yemeğin üzerini kaplayacak şekilde yağlı kağıtla kapatıp tencerenin kapağını kapatın, yemek pişip soğuyana dek kağıdı kaldırmayın.