Kuru Erikli Kuzu Yahni Tarifi
Kuru Erikli Kuzu Yahni tarifi: Kuru Erikli Kuzu Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Erikli Kuzu Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Erikli Kuzu Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 10 adet arpacık soğan
- 20 adet kuru erik
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 çay bardağı su
- 1/4 demet maydanoz (servis için)
Pişirmek için:
Kuru Erikli Kuzu Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın.
- Kuşbaşı kuzu etini, sıvı yağla birlikte pişiricinizin tenceresine ekleyin ve et, suyunu salıp çekene dek soteleyin.
- Ardından arpacık soğanları ve sarımsakları da ekleyip 5 dakika kavurun.
- Kuru erik, tuz, karabiber, defne yaprağı, tarçın ve suyunu da ekledikten sonra Vestel Ziyafet Pişirici’nizin kapağını kapatın ve 10 numaralı Yahni modunda program bitene dek pişirin.
- Buhar tahliyesini tamamladıktan sonra kapağını açın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Dilerseniz üzerine maydanoz serpiştirerek, sıcak bir şekilde servis edin. Ziyafet olsun.
Kuru Erikli Kuzu Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.