Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi
Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek tarifi: Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 480 gram un
- 8 gram tuz
- 3 gram instant maya
- 360 mililitre ılık su
- 1 avuç kuru domates
- 1 avuç zeytin
Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Katı malzemeleri ayrı bir kapta harmanlayın. Yavaş yavaş suyu ekleyip karıştırın, çok yoğurmaya gerek yok, malzemeler birbirine karıştığı an yoğurmaya bırakın.
- Kuru domatesleri sıcak suda yaklaşık 3 dakika kadar bekletin, beklettiğimiz domateslerin üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp 2 veya 3 parçaya bölün, (Doğranmış tercih edebilirsiniz size kalmış) domates ve zeytinleri hamura ekleyip bir kez karıştırın.
- Hamurun ağzını streç film ile kapatıp bir gün fırında bekleyin. (Geceden yapıp sabaha pişirmek gibi..)
- Fırını alt üst fanlı ayarda 200° ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Döküm tencere içine yağlı kağıt serip pişirebilirsiniz ya da borcam ve yuvarlak kek kalıbı tercih edebilirsiniz.
- Isıtmış olduğumuz fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Eğer fırınla alakalı sıkıntınız varsa üstü tam kızarmadıysa fırınınızın ayarını sadece üst fanlı ayara getirip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.