Kuru Domatesli Kekikli Ekmek Tarifi
Kuru Domatesli Kekikli Ekmek tarifi: Kuru Domatesli Kekikli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domatesli Kekikli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Kuru Domatesli Kekikli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bardak ılık su
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı kurutulmuş domates
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 4 su bardağı un
Kuru Domatesli Kekikli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce bir kaba maya, zeytinyağı, su, tuz ve şekeri ekleyip 5-10 dakika bekletin.
- Ardından sıcak suda bekletilen kuru domatesleri ve kekiği ekleyip kaptaki tüm karışımı karıştırın.
- 4 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip, yoğurun.
- Hamur hafif ele yapışan bir hamur olmalı ve kabı hava almayacak şekilde kapatmalısınız.
- Hamur 30-40 dakika mayalandıktan sonra (dilerseniz bu süre 1 saat bile olabilir) baton kek kalıbına koyun.
- Resimdeki gibi üstüne bir çizik atıp elinize çok az un alarak üstüne serpin.
- Hamuru 10 dakika daha kapta mayalamaya bırakın.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Pişirdikten sonra ekmeğinizin soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Kuru Domatesli Kekikli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru kalıba koyduktan sonra mutlaka kapta mayalanması sağlanmalı. Kuru domatesler 10 dakika sıcak suda beklemeli.
Kuru Domatesli Kekikli Ekmek tarifi için servis önerisi
Kahvaltıda zeytinyağına bandırarak tüketebilirsiniz.