Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek

Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek tarifi: Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 375 gram ekmeklik un
  • 75 gram dinkel unu
  • 10 gram çavdar unu
  • 70 gram ekşi maya
  • 375 gram su
  • 8 gram sıvı yağ
  • 8 gram bal

Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve suyu karıştırın, 1 saat dinlensin. Maya, tuz, bal ve yağı ilave edip gluten yapısı güzel oluşana kadar yoğurun.
  • 40 -50 dakika ara ile 3 ya da 4 katlama yapın, sonra kendi haline bırakın. Domates kurularını ufak kesin. Hamur hafifleyip ele yapışmayacak kıvama gelince hamura şekil verin sepete alın.
  • Şekil verirken domatesleri ilave edin. Bir saat sonra dolapta mayalanmaya bırakın. 12 saat sonra kontrol edin iki katına yakın kabardıysa fırını 250 derecede borcam ya da dökümle ısıtın.
  • Kabarmamışsa dolapta ya da dışarıda hamuru bekletin. Hamura kesi atıp 240 derecede 25 dakika kapaklı daha sonra 200 derece kapaksız pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025