Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek tarifi: Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
24 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 375 gram ekmeklik un
- 75 gram dinkel unu
- 10 gram çavdar unu
- 70 gram ekşi maya
- 375 gram su
- 8 gram sıvı yağ
- 8 gram bal
Kuru Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Un ve suyu karıştırın, 1 saat dinlensin. Maya, tuz, bal ve yağı ilave edip gluten yapısı güzel oluşana kadar yoğurun.
- 40 -50 dakika ara ile 3 ya da 4 katlama yapın, sonra kendi haline bırakın. Domates kurularını ufak kesin. Hamur hafifleyip ele yapışmayacak kıvama gelince hamura şekil verin sepete alın.
- Şekil verirken domatesleri ilave edin. Bir saat sonra dolapta mayalanmaya bırakın. 12 saat sonra kontrol edin iki katına yakın kabardıysa fırını 250 derecede borcam ya da dökümle ısıtın.
- Kabarmamışsa dolapta ya da dışarıda hamuru bekletin. Hamura kesi atıp 240 derecede 25 dakika kapaklı daha sonra 200 derece kapaksız pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.