Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği Tarifi
Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği tarifi: Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı çavdar unu
- 2,5 su bardağı beyaz un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı kuru domates
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ekşi maya
- 2-3 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
Kuru Domatesli Ekşi Maya Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuru domateslerimizi sıcak suda bekletiyoruz. Unları ve ekşi maya toz karışımını harmanlıyoruz. Yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
- Ardından da zeytinyağı, şeker ve tuzu ekliyoruz. Hamur kıvamına getirdiğimizde kuru domatesleri de sıcak sudan çıkartıp hamurumuza ekliyoruz ve yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlendikten sonra pişireceğimiz yere alıp ekmek formunu verdikten sonra üzerine biraz su sürüp ayçekirdeğini serpiştirebiliriz.
- Fırına atmadan 5 dakika daha öylece mayalandıktan sonra önceden ısıttığımız 190 derece fırınımızda pişirmeye bırakıyoruz.
- Üzeri kızardıktan sonra bir bıçak yardımıyla altına vurup tok bir ses aldığımızda fırından çıkartabiliriz. Afiyet olsun.