Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek Tarifi
Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek tarifi: Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı süt
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 adet kuru domates
- 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ilı sütümüze oda sıcaklığındaki maya,tuz ve şekeri ekleyin iyice karıştırın.
- Karışım köpüklenmeye başlayınca unumuzu ekliyoruz, sulu bir hamur elde ediyoruz.
- Elde ettiğin 30-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken bir kapta zeytinyağı, sarımsak, kuru domates, kekik ve zeytini karıştırarak aroma birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- Mayalanması tamamlanan hamura karışımımızı ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz ve 10 dakika kadar mayalanması için kenara koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza pişirme kağıdına koyduğumuz ekmeğimize şekil vererek koyuyoruz.
- Hamurun içinin pişmesi için üzerine bıçak yardımıyla 2-3 kesik atarak üzerine gelişi güzel un serpiştiriyoruz ve fırına koyuyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Domates ve Zeytinli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Fırının içine bir bardak su koyarak ekmeğinizi kurumaktan kurtarabilirsiniz.