Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça Tarifi
Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça tarifi: Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 sap pırasa
- 1 tutam dereotu
- 1 avuç kuru domates
- 1 kase lor peyniri
- 1/2 kase beyaz peynir
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısından üzerine sürmek için bir parça ayırın)
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Kuru Domates ve Pırasalı Tam Buğday Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ile yoğurtu iyice karıştırın.
- Zeytinyağını ekleyin karıştırın.
- Sebzeleri yıkayıp kurutun ve ince ince doğrayın.
- Beyaz peyniri ezin ve lor peyniri ile birlikte ekleyin, karıştırın ve biber salçasını ekleyin tekrar karıştırın.
- Tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, elinizle yoğurun.
- Normal poğaça hamurundan biraz daha yapışkan bir hamur elde edin.
- 30 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın, dinlenen hamura dilediğiniz gibi şekil verin.
- Fırına tepsisine aralıklı dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamı ekleyin.
- 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.