Kuru Dağ Eriği Ekşisi Tarifi
Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi: Kuru Dağ Eriği Ekşisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Dağ Eriği Ekşisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 bardak
Kuru Dağ Eriği Ekşisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 bardak sıcak su
- 1 avuç kuru erik
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı (silme) pul biber
Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi nasıl yapılır?
- Kuru eriği yıkayıp tencereye alıyoruz.Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Hazırladığımız su soğuduktan sonra içerisine sarımsak ve baharatları ekliyoruz.
- Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynamış olan erik suyumuzu, ocaktan alıp soğuması için bekliyoruz.
- Soğumuş olan erik suyunun içerisinden kuru erikleri süzgeç yardımıyla alıyoruz.
- 2 diş sarımsağı ezerek suyun içerisine ekliyoruz.
- Son olarak erik suyumuza tuz, nane ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifinin püf noktası nedir?
Erikleri süzerken bir kaşık yardımıyla erikleri ezip posasını atabilirsiniz.
Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi için servis önerisi
Buzdolabında tamamen soğutup soğuk soğuk içebilirsiniz.