Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Dağ Eriği Ekşisi Tarifi

Kuru Dağ Eriği Ekşisi

Kuru Dağ Eriği Ekşisi Tarifi

Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi: Kuru Dağ Eriği Ekşisi için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Dağ Eriği Ekşisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Dağ Eriği Ekşisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 bardak sıcak su
  • 1 avuç kuru erik
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı (silme) pul biber

Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru eriği yıkayıp tencereye alıyoruz.Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Hazırladığımız su soğuduktan sonra içerisine sarımsak ve baharatları ekliyoruz.
  • Üzerine 10 bardak sıcak su ekleyip ocağa koyuyoruz, yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Kaynamış olan erik suyumuzu, ocaktan alıp soğuması için bekliyoruz.
  • Soğumuş olan erik suyunun içerisinden kuru erikleri süzgeç yardımıyla alıyoruz.
  • 2 diş sarımsağı ezerek suyun içerisine ekliyoruz.
  • Son olarak erik suyumuza tuz, nane ve pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifinin püf noktası nedir?

Erikleri süzerken bir kaşık yardımıyla erikleri ezip posasını atabilirsiniz.

Kuru Dağ Eriği Ekşisi tarifi için servis önerisi

Buzdolabında tamamen soğutup soğuk soğuk içebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025