Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Börülceli Enginar Dolması Tarifi

Kuru Börülceli Enginar Dolması

Kuru Börülceli Enginar Dolması Tarifi

Kuru Börülceli Enginar Dolması tarifi: Kuru Börülceli Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Börülceli Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Börülceli Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 su bardağı kuru börülce
  • 2 adet enginar
  • 1/4 adet nar
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küçük boy havuç

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuru Börülceli Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenmiş enginarlarınızı sudan geçirin. Bir tencerenin dibine dizin. Üzerine su ilave edin ve bir tutam tuz atın. Yaklaşık 15 dakika pişirmeye bırakın.
  • Bir tencerenin içine kuru börülcelerinizi alın ve bolca su ekleyin. Haşlanmaya bırakın.
  • Diğer tarafta iç malzemelerini hazırlamaya başlayın.
  • Havucun kabukları soyacak yardımıyla soyun. Küçük küpler halinde doğrayın.
  • Narı, tanelerini ezmemeye özen göstererek ayıklayın. Maydanozu ince ince kıyın.
  • Bu sırada enginarlarınız pişmiş olacaktır. Altını kapatıp dinlemeye alın. Dinlendikten sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Diğer tarafta haşladığınız börülceleri sudan geçirin. Derin bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız havuç ve maydanozu ilave edin.
  • Küçük bir kasenin içine tahin, zeytinyağı ve yoğurdu alın. Hafifçe çırpın ve limon suyunu ekleyerek tekrar çırpın. Sosun içine tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu börülceli karışımın üzerine dökün, güzelce karıştırın. Bu karışıma son olarak nar tanelerini ilave edin.
  • Sosla harmanladığınız börülceleri enginarların içine eşit bir biçimde bölüştürün. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Kuru Börülceli Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Enginarlarınızı temizlenmiş almadıysanız, temizledikten sonra limonlu tuzlu bir suyun içinde bekletin. Kuru börülcenin pişmeme ihtimaline karşı bir gece önceden ıslatın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025