Kuru Börülceli Bulgur Pilavı Tarifi
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı tarifi: Kuru Börülceli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Börülceli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı kuru börülce (haşlanmış)
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 30 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Akşamdan suda ıslattığınız börülceleri güzelce haşlayın.
- Soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağ ile pembeleşene kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanların üzerine ince ince doğradığınız yeşil biberleri ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya devam edin. Bu aşamada tat vermesi için bir parça tereyağ ekleyebilirsiniz.
- Biberler pişince, biber ve domates salçalarını ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yıkayıp güzelce süzdüğünüz bulgurları tencereye ekleyip beş dakika kavurun.
- Daha sonra, gece suda bekletip haşladığınız börülceleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak, tuz ve dilerseniz biraz da kırmızı toz biber ekleyin ve yemeğin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bulgurlar şişene kadar pişirin.
- Bulgurlar suyunu çekince, pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmediyse biraz daha sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edin. Pişmiş ise, yemeğin altını kapatın ve üzerine kağıt bir havlu serip demlenmeye bırakın.
- Demlenme işlemi de bitince börülceli bulgur pilavını servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuru Börülceli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kuru börülceli bulgur pilavınızı, turşu ve ayranla servis edebilirsiniz.