Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kuru Biberli Cevizli Çılbır Tarifi

Kuru Biberli Cevizli Çılbır

Kuru Biberli Cevizli Çılbır Tarifi

Kuru Biberli Cevizli Çılbır tarifi: Kuru Biberli Cevizli Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Biberli Cevizli Çılbır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kuru Biberli Cevizli Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yumurta
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 avuç yeşil biber (kurutulmuş)
  • 1 avuç kırmızı biber (kurutulmuş)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam taze biberiye
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)

Kuru Biberli Cevizli Çılbır tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları süzgeçten geçirip fazla sıvı olan kısmı süzdürün. Süzgeçteki yumurtayı bir kaseye aktarın.
  • Bir sos tenceresinde suyu kaynama noktasına getirin. Sirkeyi suya ekleyip tabanında baloncuklar oluştuktan sonra kasedeki yumurtayı suya yavaşça bırakın ve 3 dakika pişirin. Pişen yumurtayı buzlu suya atın. Aynı işlemi diğer yumurtalara da uygulayın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp ceviz, kurutulmuş yeşil ve kırmızı biber, pul biber, biberiye ve tuzu 3-4 dakika soteleyin.
  • Bir kasede süzme yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  • Çılbırı sıcak servis etmek istiyorsanız buzlu suda beklettiğiniz yumurtaları 15 saniye sıcak suda bekletip kağıt havluyla fazla sularını alın ve servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve cevizli harcı ekleyin ve maydanoz serpiştirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025