Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Kuru Bamya Çorbası tarifi: Kuru Bamya Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Kuru Bamya Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram kurutulmuş çiçek bamya
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 6 su bardağı et suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet limon
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 2 su bardağı kaynar su
Kuru Bamya Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kuru bamyaları bir tel süzgece alıyoruz ve ocağın altını açıyoruz.
- Tel süzgeci ateşe değdirmeden hafifçe yukarıda, elimizi sürekli sallayarak bamyaları 2-3 dakika tütsülüyoruz ve üzerindeki minik tüylerden arınmasını sağlıyoruz.
- Çelik bir çorba tenceresine kuzu etlerimizi alıyoruz ve suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Bu sırada ayrı bir tencerede bamyaları kaynar suda haşlamaya bırakıyoruz.
- Zeytinyağı ve yemeklik doğradığımız, soğan ve sarımsakları ekleyip 2-3 dakika etlerle birlikte kavurduktan sonra salçaları ve tereyağını da ekliyoruz ve biraz da öyle kavuruyoruz.
- Bu arada yumuşayan ve şişen bamyaları süzüyoruz ve şoklanması için soğuk su dolu bir kaba aktarıyorum.
- Bamyaları tekrar süzdükten sonra, tencereye ilave ediyorum.
- Bir süre pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuru Bamya Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Bu çorbanın ekşisi çok önemlidir, tarifte belirtildiği kadar limon kullanın veya servis esnasında bir dilim limon ile servis edin. Kuru bamyaların rahatsız edici minik tüyleri olduğundan tütsüleme işlemini mutlaka yapın.
Kuru Bamya Çorbası tarifi için servis önerisi
Çorbayı fazla baharatlı yapmak yerine baharatları servis esnasında sunmayı tercih edin.