Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye tarifi: Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 225 gram tereyağ
- 3/5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurt sarısı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı antep fıstığı (doğranmış)
- 1/2 su bardağı kuru armut (doğranmış)
Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
- Tereyağ ve şekeri çırpıcıya atıp şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
- Yumurta sarısını ve vanilyayı da ekleyin.
- Başka bir kaba unu eleyin kuru erik ve fıstıkları da bunun içine ekleyin.
- Unlu karışım ile diğer karışımı birbirleriyle karıştırın.
- Kurabiye hamuru toparlandıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- 10-15 dakika arası pişirin. Fırından çıkarınca tepsinin üzerinde 10 dakika soğumasını bekleyin
Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyeleri pişirme kağıdına aralıklı olarak dizin.
Kuru Armut ve Fıstıklı Kurabiye tarifi için servis önerisi
İsterseniz ekstradan bütün Antep fıstıkları ile süsleyebilirsiniz. Kuru armut bulamazsanız kuru erik de kullanabilirsiniz.