Kurşun Aşı Tarifi
Kurşun Aşı tarifi: Kurşun Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Kurşun Aşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kurşun Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı nohut
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı sıcak su
Köfteleri için:
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kurşun Aşı tarifi nasıl yapılır?
- Köftesi için; bulgur ve irmiği bir kaba alın ve üstüne bir su bardağı su ekleyip güzelce karıştırın. 5 dakika kadar bulgurun kabarması için bekleyin.
- Ardından üstüne; yumurta, un, kimyon, salça ve tuzu ekleyip, güzelce yoğurun.
- Misketten biraz büyük olacak şekilde yuvarlayarak, minik köfteler hazırlayın.
- Soğanı ince ince doğrayın ve bir tencereye zeytinyağını aldıktan sonra, doğradığınız soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Üstüne salça ve toz biberi ekleyip, salçanın kokusu çıkana dek karıştırdıktan sonra, üstüne 7 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Tencere kaynamaya başlayınca köfteleri içine atın, 8 dakika kadar bu şekilde pişirin ve ardından haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek, bir tutam tuz ve bulyonu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. 3 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir tavada; üstü için gerekli olan zeytinyağı ve tereyağını eritin ve naneyi hafifçe kavurun.
- Bir servis tabağına aldığınız yemeğin üstüne, kızdırdığınız naneyi dökün ve servis edin.
Kurşun Aşı tarifinin püf noktası nedir?
Et bulyon yerine tavuk bulyon da kullanabilirsiniz ya da et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Eğer bulyon kullanırsanız, ekstradan çok az bir tuz eklemeniz yeterli olacaktır, aksi takdirde fazla tuzlu olur.