Kupta Vişneli Tatlı Tarifi
Kupta Vişneli Tatlı tarifi: Kupta Vişneli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Vişneli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kupta Vişneli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 1 litre süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket bitter çikolata (sürebilen çikolata da olur)
Vişneli sos için:
- 1,5 su bardağı vişne suyu (konsantre sulandırılmamış)
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/4 su bardağı toz şeker (su bardağının yarısından daha az)
Kupta Vişneli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Çikolata, haşhaş, krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşan muhallebimizin altını kapatıp arada bir çırpıcı ile karıştırırsak hem soğumasını hem de üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
- Soğuyunca kremayı ilave edip çırpıyoruz. Ben bu sefer krema evde kalmadı için iki kaşık kaymak koydum, içine böylede nefis bir tat oldu.
- Muhallebimizi ikiye ayırıyoruz. Bir kısmına haşhaş diğer kısmına bitter çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaselerimize sade haşhaşlı ve çikolatalı muhallebimizi paylaştırıyoruz eşit bir şekilde. Soğumaları için bekletiyoruz.
- Bu sırada vişneli sosumuzu hazırlıyoruz. Sos için gerekli malzemeleri bir tencereye alıyoruz. Karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişiriyoruz.
- Sosumuzu muhallebilerin üzerine paylaştırıp tatlılarımızı soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat sonra istediniz gibi süsleyebilirsiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun.
Kupta Vişneli Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Ben annemin yaptığı vişne suyunu kullandım, siz elinizde olanı kullanabilirsiniz veya marketlerde satılanlar ile de hazırlayabilirsiniz.