Kupta Profiterol Tarifi
Kupta Profiterol tarifi: Kupta Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kupta Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 125 gram margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
- 3 adet yumurta
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- 1 paket hazır çikolata sosu
Kupta Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye margarin ve 2 su bardağı su koyup kaynatalım. Yağ eridikten sonra 1 buçuk su bardağı un ekleyip 2-3 dakika karışımı karıştırarak pişirelim.
- Hamuru 2-3 dakika kadar karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan hamura 3 adet yumurtayı teker teker yedirerek iyice karıştıralım.
- Yapışkan kıvamda olan hamurumuzu kaşıkla yada sıkma torbasıyla yuvarlak yuvarlak tepsiye koyalım aralarında 2 cm boşluk olacak şekilde 180 derecelik fırında 40 dakika kadar üzeri pembeleşene dek pişirelim.
- Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyalım ve kremayı pişirelim. Kremamız piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduralım.
- Tüm profiterolları doldurduktan sonra ayrı bir kapta çikolata sosunu pişirelim ve ikisinin de soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan profiterolleri, soğumuş çikolata sosuyla servis edelim. Afiyet olsun.
Kupta Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaları teker teker yedirmek son derece önemli.