Kupta Frambuazlı Cheesecake Tarifi
Kupta Frambuazlı Cheesecake tarifi: Kupta Frambuazlı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Frambuazlı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kase
Kupta Frambuazlı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1/2 paket petibör bisküvi (175 gramlık paket)
- 1/2 su bardağı fındık içi
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
- 1/2 paket dondurulmuş frambuaz
- 1 kutu labne (400 gram)
- 1 kutu sıvı krema (200 gram)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Kupta Frambuazlı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için petibör bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile güzelce karıştırıyoruz. Her bir kupun dibine 1 kaşık karışımdan koyup karışımı kuplara paylaştırıyoruz.
- Üst katmanı için frambuazları rondodan geçiyoruz.
- Krema ve pudra şekerini derin bir kaba koyup mikserle kabarana kadar yüksek ayarda çırpıyoruz. Labne, vanilin ve frambuazı kaba ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Frambuazlı karışımı daha önceden tabanını hazırladığımız kuplara eşit şekilde dağıtıyoruz.
- Kupta frambuazlı cheesecake'lerimizi buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Üzerlerini dilediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Yapımı oldukça pratik, yaz için birebir, hafif, lezzetli mi lezzetli cheesecake kuplarımız hazır.
Kupta Frambuazlı Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
*1 bardak = 200 ml *1 çay bardağı =125 ml =ajda boy