Kupta Çilekli Manolya Tatlısı Tarifi
Kupta Çilekli Manolya Tatlısı tarifi: Kupta Çilekli Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Çilekli Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Kupta Çilekli Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 70 gram şeker
- 12 adet çilek
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 1,5 paket yulaflı bisküvi
- 1 tutam tuz
- 4 yaprak nane
Kupta Çilekli Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ve şekerin yarısını ocakta kaynama noktasına getirin.
- Bir kaba yumurta sarılarını, nişastayı, vanilya özütü, şekerin yarısı ve tuzu koyup malzemeler karışana kadar çırpın.
- Sütten ufak kepçeyle yumurtaya ekleyin ve hızlıca çırpın. Eğer yeterince hızlı çırpmazsanız yumurta sarıları pişer ki bunu hiç istemeyiz.
- 3-4 kere daha aynı işlemi tekrarladıktan sonra bu sefer yumurtalı karışımı yavaş yavaş süte dökün ve çırparak karıştırın. Ocağı orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak harcı koyulaştırın.
- Fokurdamalar başladığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyip karıştırın. Yayvan bir tabağa dökün, üzerini kabuk bağlamaması için streçleyin ve soğumaya bırakın.
- Kremayı krem şanti kıvamına gelene dek çırpın. Muz veya çileği minik minik doğrayın. En son servis kaplarının üzerini süslemek için iri iri parçalar da doğrayın. Bisküvileri elinizle parçalayın ya da robottan geçirin.
- Yumurtalı harcı orta boy bir kaba alın, karıştırın. Ardından kremayı ekleyin ve altan üste doğru yumurtalı harcı spatula yardımıyla güzelce yedirin.
- Kullanacağınız servis kaplarının tabanını kaplayacak şekilde bisküvileri koyun ardından magnolia harcını kaşık yardımıyla kupların yarısına gelecek şekilde doldurun, en son üzerini kapatacak şekilde çilek veya muzu serpin.
- Bu işlemi kupların diğer yarısı için bir kez daha tekrarlayın ama bu sefer iri doğradığınız meyvelerle ve nane yapraklarıyla üzerini süsleyin. Ben bu sefer üzerine iri kıyım fındık da serptim. Soğutup servis edin. Afiyetler olsun!
Kupta Çilekli Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kıvamını tutturmak için kremayı krem şanti kıvamına gelince çırpmayı bırakmalısınız yoksa krema gittikçe sertleşir ve puding kıvamı elde edemezsiniz.
Kupta Çilekli Manolya Tatlısı tarifi için servis önerisi
Eğer meyve olarak muz kullanacaksanız servis edeceğiniz gün tatlıyı yapmanızı öneririm. Muz dolapta bekleyince hemen kararıyor, hem görüntü hem tat olarak tavsiye etmiyorum.