Kupta Çilekli Güllaç Tarifi
Kupta Çilekli Güllaç tarifi: Kupta Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Çilekli Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Kupta Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 kase çilek (irice doğranmış)
- 1 kase toz antep fıstığı (veya ceviz, fındık içi)
Kupta Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtalım. Kaynatmaya gerek yok. Güllaç yapraklarını dörde bölüp geniş bir kaba alalım. Üzerlerine ısınan sütten döküp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
- Yumuşayan güllaç yaprağından birazını kullanacağımız servis kasesine koyup üzerine çilek döşeyelim. Çileğin üzerine de Antep fıstığı. Sonra yine ıslanan güllaç yaprağından koyalım.
- Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Kalan sütten bir bardak ayırıp gerisini kaselere bölüştürelim. Korkmayın çok gelebilir ama tamamını çekecektir.
- Üzerlerini streçleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır.
- Servis esnasında ayırdığımız bir bardak sütle hepsini tekrar ıslatın. Üzerini çilek ve Antep fıstığı ile süsleyip o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kupta Çilekli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Servis etmeden önce sütle tekrar ıslatırsanız çok iyi olacaktır.