Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kupta Çilekli Güllaç Tarifi

Kupta Çilekli Güllaç

Kupta Çilekli Güllaç Tarifi

Kupta Çilekli Güllaç tarifi: Kupta Çilekli Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Çilekli Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kupta Çilekli Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 kase çilek (irice doğranmış)
  • 1 kase toz antep fıstığı (veya ceviz, fındık içi)

Kupta Çilekli Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtalım. Kaynatmaya gerek yok. Güllaç yapraklarını dörde bölüp geniş bir kaba alalım. Üzerlerine ısınan sütten döküp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
  • Yumuşayan güllaç yaprağından birazını kullanacağımız servis kasesine koyup üzerine çilek döşeyelim. Çileğin üzerine de Antep fıstığı. Sonra yine ıslanan güllaç yaprağından koyalım.
  • Tüm güllaç yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
  • Kalan sütten bir bardak ayırıp gerisini kaselere bölüştürelim. Korkmayın çok gelebilir ama tamamını çekecektir.
  • Üzerlerini streçleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirmeniz yeterli olacaktır.
  • Servis esnasında ayırdığımız bir bardak sütle hepsini tekrar ıslatın. Üzerini çilek ve Antep fıstığı ile süsleyip o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kupta Çilekli Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Servis etmeden önce sütle tekrar ıslatırsanız çok iyi olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025