Kupta Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi
Kupta Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Kupta Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kupta Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram bal kabağı
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 3 paket yulaflı bisküvi
Kupta Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını doğrayıp 1 bardak şeker ile birkaç saat bekletin ve suyunu salmaya başlayınca yumuşayana kadar pişirin. Pişen bal kabaklarına 2 kaşık balı ekleyip karıştırın ve en son rondodan geçirin.
- Ardından tabanı hazırlamak için bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve yağıda tavada eriterek un haline gelen bisküviye iyice yedirerek karıştırın.
- Taban bisküvisini soğuyup sertleşmeden kuplarınızın tabanına döküp soğumaya bırakın.
- Muhallebisini hazırlamak için süt, un, 1 su bardağı şeker, nişastayı iyice çırparak bir tencerede pişirin. Topak kalmaması için sürekli karıştırın topaklanma olursa blender yardımı ile topakları dağıtın.
- Göz göz fokurdayarak pişen muhallebiye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- İlk sıcağı giden muhallebiyi bisküvi tabanlarının üzerine eşit şekilde gezdirin.
- Muhallebi soğuduktan sonra bal kabağı püresini üzerlerine yayın.
- Cheesecake hazır. Afiyet olsun.