Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kupta Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Kupta Bal Kabaklı Cheesecake

Kupta Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi

Kupta Bal Kabaklı Cheesecake tarifi: Kupta Bal Kabaklı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Kupta Bal Kabaklı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kupta Bal Kabaklı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 3 paket yulaflı bisküvi

Kupta Bal Kabaklı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını doğrayıp 1 bardak şeker ile birkaç saat bekletin ve suyunu salmaya başlayınca yumuşayana kadar pişirin. Pişen bal kabaklarına 2 kaşık balı ekleyip karıştırın ve en son rondodan geçirin.
  • Ardından tabanı hazırlamak için bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve yağıda tavada eriterek un haline gelen bisküviye iyice yedirerek karıştırın.
  • Taban bisküvisini soğuyup sertleşmeden kuplarınızın tabanına döküp soğumaya bırakın.
  • Muhallebisini hazırlamak için süt, un, 1 su bardağı şeker, nişastayı iyice çırparak bir tencerede pişirin. Topak kalmaması için sürekli karıştırın topaklanma olursa blender yardımı ile topakları dağıtın.
  • Göz göz fokurdayarak pişen muhallebiye 1 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • İlk sıcağı giden muhallebiyi bisküvi tabanlarının üzerine eşit şekilde gezdirin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra bal kabağı püresini üzerlerine yayın.
  • Cheesecake hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025